Wydawnictwo

Nowości

Opracowanie produktów spożywczych:  podejście marketingowe | M. Earle; R. Earle; A. Anderson. | Warszawa, 2007. (Żywność : jakość, technologia) ( NAUKI O ŻYWNOŚCI )
cena: 68,00 zł
cena: 20,00 zł
cena: 27,00 zł
cena: 34,90 zł
cena: 22,50 zł
cena: 31,00 zł

H. Panfil-Kuncewicz; A. Kuncewicz; M. Juśkiewicz. Wybrane zagadnienia z opakowalnictwa żywności

  • Kod: UWM 611
  • Stan: 12
  • Dostępność: Jest
  • Wydawnictwo: UNIWERSYTET WARMIŃSKO-MAZURSKI
  • Cena: 18,90 zł
  • szt.
  • Poleć produkt
  • Autor: Panfil-Kuncewicz H.; Kuncewicz A.; Juśkiewicz M.
  • Wyd.: I
  • Miejsce: Olsztyn
  • Rok: 2012
  • ilość stron: 263
  • ISBN: 978-83-7299-763-0
  • oprawa: Miękka
  • Autor: Panfil-Kuncewicz H.; Kuncewicz A.; Juśkiewicz M.
  • Wyd.: I
  • Miejsce: Olsztyn
  • Rok: 2012
  • ilość stron: 263
  • ISBN: 978-83-7299-763-0
  • oprawa: Miękka
  • Autor: Panfil-Kuncewicz H.; Kuncewicz A.; Juśkiewicz M.
  • Wyd.: I
  • Miejsce: Olsztyn
  • Rok: 2012
  • ilość stron: 263
  • ISBN: 978-83-7299-763-0
  • oprawa: Miękka

Znajomość zasad pakowania żywności, materiałów opakowaniowych i ich właściwości, technik i technologii pakowania, a także interakcji pomiędzy opakowaniem a produktem jest bardzo ważna przy wyborze sposobu pakowania danego produktu spożywczego. Opakowanie odgrywa bowiem istotną rolę w zapewnieniu i utrzymaniu jakości żywności podczas jej przechowywania i obrotu nią, jest bardzo ważnym elementem zapewnienia jej bezpieczeństwa i przedłużenia trwałości. Na globalnym rynku i w dobie ostrej konkurencji pełni również wiele innych funkcji, na przykład związanych z nowoczesnym marketingiem. Nauce o przetwórstwie żywności powinna zatem towarzyszyć wiedza o tworzywach opakowaniowych i technologiach pakowania. Celowi temu służy prezentowane opracowanie.

W publikacji przedstawiono podział i funkcje opakowań, a także właściwości podstawowych materiałów wykorzystywanych w procesie pakowania żywności oraz formy konstrukcyjne opakowań produktów spożywczych. Omówiono techniki i technologie pakowania, w tym nowoczesne metody pakowania, jak pakowanie aktywne i inteligentne. Opisano możliwe interakcje między opakowaniem a zapakowanym produktem i wpływ tych reakcji na jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych. Podano też zasady znakowania opakowań jednostkowych oraz ekologiczne aspekty stosowania opakowań.

Zawarte w prezentowanej książce informacje stanowią niezbędne kompendium wiedzy z zakresu opakowalnictwa żywności, które może być wykorzystywane w celach dydaktycznych, podczas zajęć prowadzonych na kierunkach: towaroznawstwo, technologia żywności oraz nauka o żywności i żywieniu człowieka, jak również przez praktyków projektujących nowe produkty, w tym techniki i technologie ich pakowania z uwzględnieniem doboru odpowiednich materiałów opakowaniowych.

Wprowadzenie do projektowania zakładów przemysłu spożywczego | A. Olszewski. | Łomża, 2013. | TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
A. Olszewski. Wprowadzenie do projektowania zakładów przemysłu spożywczego
27,00 zł
Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych | W. Grzesińska (red.). | Warszawa, 2012. | GASTRONOMIA; BHP
W. Grzesińska (red.). Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych
25,00 zł
Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego : wybrane zagadnienia | E. Bilska; W. Grzeisinska; M. Tomaszewska. | Warszawa, 2011. | TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI; BHP
E. Bilska; W. Grzeisinska; M. Tomaszewska. Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego : wybrane zagadnienia
20,00 zł
Poprawa jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz poprzez mikrobiologiczną eliminację mikotoksyn fuzaryjnych | D. Gwiadzowska. | Poznań, 2014. | MIKROBIOLOGIA; EKONOMIA; BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOSCI
D. Gwiadzowska. Poprawa jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i pasz poprzez mikrobiologiczną eliminację mikotoksyn fuzaryjnych
31,00 zł
Organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym w przemyśle spożywczym | A. Olszewski. | Łomża, 2011. | TECHNOLOGIE ŻYWNOŚCI
A. Olszewski. Organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym w przemyśle spożywczym
20,00 zł
Opracowanie produktów spożywczych:  podejście marketingowe | M. Earle; R. Earle; A. Anderson. | Warszawa, 2007. (Żywność : jakość, technologia) ( NAUKI O ŻYWNOŚCI )
M. Earle; R. Earle; A. Anderson. Opracowanie produktów spożywczych: podejście marketingowe
68,00 zł
85,00 zł
Normy żywienia człowieka : podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych | M. Jarosz; B. Bułhak-Jachymczyk (red.). | Warszawa, 2008. | ŻYWIENIE
M. Jarosz; B. Bułhak-Jachymczyk (red.). Normy żywienia człowieka : podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
89,25 zł
119,00 zł
Kuchnia Polska | M. Puzio. | Warszawa, 2012. | PRZEPISY; KULINARIA
M. Puzio. Kuchnia Polska
34,90 zł